× Appartement wagrain Hotel wagrain Pension wagrain Skischool wagrain Skiverhuur wagrain Vakantiehuis wagrain

Alles over Wagrain., Informatie over het skigebied, de apres ski, skischolen, actueel weer en sneeuwhoogtes en webcams in Wagrain.

Booking.com

Wagrain. Informatie over Wagrain, dorp, skigebied, hotel en meer...

Wagrain

Wagrain is een gezellig dorp in Salzburg, Oostenrijk.
Wagrain is niet zo bekend bij het grote publiek. Daarom zul je niet heel veel Nederlanders aantreffen tijdens je wintersport in Wagrain. Er komen echter wel veel Scandinaviers. De Denen noemen Wagrain gekscherend de hoofdstad van de Deense wintersport. Dit merk je met name tijdens de Deense schoolvakanties. Het is dus aan te raden om deze vakanties te mijden.

Skien in Wagrain

Wagrain heeft twee dalstations die elk een andere skigebied ontsluiten. De ene biedt een aansluiting met het skigebied van buurgemeente Flachau. De ander, de Grafenbergbahn, biedt een aansluiting met Alpendorf. In Wagrain worden al jarenlang de Nederlandse kampioenschappen ski georganiseerd.

Dwars door Wagrain rijdt om de tien minuten een bus van het dalstation van de Flying Mozart naar het dalstation van de Grafenberg en vice versa. Kortom je staat erg snel op de skipiste om te kunnen gaan genieten van de wintersport in Wagrain.


Wagrain, het dorp

Wagrain is een echt Oostenrijks dorp. Het bestaat uit een kerk met daaromheen enige bebouwing. Wagrain heeft een regiofunctie. Mensen uit de dorpen uit de omgeving gaan naar Wagrain om inkopen te doen. Dat betekent dat er in Wagrain ook voldoende winkels en restaurants zijn. Wagrain beschikt ook over veel faciliteiten zoals een openbaar zwembad uitgebreid winkelassortiment etc.

Wagrain, apres ski

Wagrain heeft ook gezellige apres ski. Weliswaar niet zo uitbundig als in buurgemeente Flachau. Toch zijn er in Wagrain voldoende gelegenheden waar je na het skien een drankje kunt drinken.

WAGRAIN
een sfeerimpressie van Wagrain