Zomer Wagrain beleven

Vul de data van uw vakantie in en vind snel een beschikbare accommodatie voor de zomervakantie in Wagrain.
Booking.com
Een zomervakantie in Wagrain is een echte bergvakantie. Ondanks dat Wagrain een klein bergdorp is, kan je hier enorm veel outdoor activiteiten beoefenen. Wagrain is zeer geschikt voor een zomervakantie met kinderen, er zijn diverse wandelwegen, fietsroutes en speeltuinen speciaal voor kinderen van alle leeftijden.

Zomerliften in Wagrain

Er zijn diverse (spectaculaire!) zomerliften in Wagrain.

De Grafenbergbahn brengt je naar de top van de Grafenberg. Dit is een ware belevenis wanneer je wilt wandelen met kinderen. Op de Grafenberg vind je de meest geweldige speeltuinen en wandel je een uur lang van speeltuin naar speeltuin. Onderweg kom je ook nog verschillende berghutten tegen waar je heerlijk kan genieten van typische Oostenrijkse maaltijden en het fantastische uitzicht.

De Flying Mozart is vooral geliefd bij mountainbikers. Deze zomerlift in Wagrain gaat richting de Griessenkareck. Vanaf hier lopen diverse mountainbike paden bergafwaarts. Maar er is, naast mountainbiken, nog een belangrijke reden om de Flying Mozart zomerlift te nemen.

De G-Link. De Flying Mozart biedt toegang tot de derde zomerlift in Wagrain. De G-Link. Deze zomerlift komt niet in het dal, maar verbindt twee bergtoppen met elkaar. Bereid je dus voor op een spectaculaire rit van 20 minuten. De G-Link gaat van Wagrain naar Flachau en weer terug. Een ritje duurt 20 minuten en biedt prachtig uitzicht over de omgeving.

Wandelen in Wagrain

Tijdens een zomervakantie in Wagrain zal je waarschijnlijk een wandeling willen maken. En de keuze is reuze. Er starten wandelingen boven op de berg (waar je met een zomerlift naartoe kan) en er zijn wandelingen in het dal. En dan zijn er nog beklimmingen, wandelingen die beginnen in het dal, met als doel een bergtop.

Het wandelnetwerk van Wagrain is overzichtelijk in beeld gebracht aan de hand van wandelroutes die je in het dorp kan vinden. Wagrain is, samen met het naastgelegen dorp Kleinarl, een van Oostenrijks wandeldorpen. Door te wandelen in Wagrain kan je punten verzamelen en deze punten kan je inruilen voor een ‘prijs'. Vraag hiernaar bij het plaatselijke toerismebureau.

Fietsen in Wagrain

Je kan met de fiets in de zomerlift omhoog om vervolgens te ‘downhill mountainbiken'. Maar je kan ook de route naar de Jagersee of de andere kant op, naar Flachau, fietsen. Dit is een vlakke route over een goed onderhouden fietspad. Je kan fietsen huren in het dorp, bij de verschillende sportzaken. Vergeet niet een fietshelm mee te nemen (of ter plekke te huren).

Zwemmen in Wagrain

Zwemmen in Wagrain doe je bij het zwembad ‘Wasserwelt'. Dit zwembad is vooral een leuke attractie bij mooi weer. Het heeft een prachtige ligweide (op een berg) en diverse buitenglijbanen. Het binnenbad (met sauna's) is daarentegen relatief klein. Wanneer je in Wagrain verblijft, krijg je de gratis Salzburger Sportcard. Hiermee kan je het zwembad een keer per dag, gratis bezoeken.

Restaurants in Wagrain

In Wagrain kan je heerlijk eten (en drinken!). De restaurants in het centrum van het dorp zijn best druk. Maar buiten het dorp heb je een betere kans van slagen. Wel is het altijd aan te raden om te reserveren. Echte specialiteiten uit de regio zijn: forel, wildgerechten, krapfen en schweinsbraten. En ook de bakker in Wagrain is in de weide omtrek beroemd vanwege het verse brood en gebak. Foodies komen in Wagrain zeker aan hun trekken!