Skigebied Wagrain

aantal blauwe afdalingen in skigebied Wagrain333 kmaantal cabineliften in skigebiet Wagrain48
aantal rode afdalingen in skigebied Wagrain439 kmaantal stoeltjesliften in skigebiet Wagrain101
aantal zwarte afdalingen in skigebied Wagrain56 kmWagrain123

Skigebied Wagrain

Het skigebied van Wagrain bestaat uit twee delen die elk aan een andere kant van het dorp liggen.
Hieronder staat het pisteplan van Wagrain.

Skigebied WAGRAIN
Pisteplan van skigebied wagrain

Aan de linkerkant van het het pisteplan van Wagrain zie je de kabelbaan de 'Flying Mozart Wagrain'. Deze skilift brengt je naar het skigebied van Wagrain-Flachau en Moadorfl.

Aan de rechterkant van het pisteplan van het skigebied Wagrain zie je de 'Grafenbergbahn Wagrain'. Deze skilift brengt je de Grafenberg op. Hiervandaan heb je toegang tot het skigebied van Wagrain en Alpendorf/Sankt Johann im Pongau.


Skigebied Wagrain-Flachau

Aan de ene kant van het dorp ligt het dalstation van de 'Flying Mozart'. Deze lift brengt je naar het skigebied van Wagrain, Flachau en Moadorfl. Dit deel van het skigebied biedt brede pistes veel tussen de bomen door.
Vanwege de gunstige ligging is Wagrain (en met name aan de Flachaukant) erg sneeuwzeker. skigebied Wagrain Flachau
Pisteplan van het skigbied Wagrain-Flachau


Skigebied Wagrain-Alpendorf


Aan de andere kant van Wagrain ligt het dalstation van de Grafenbergbahn. De Grafenberg verbindt het skigebied van Wagrain met dat van Alpendorf (st. Johann im Pongau). Hier kan je een leuke dagtocht naar toe maken. Vooral de afdaling vanaf de Grafenberg is erg leuk. Ook de dalafdaling naar Alpendorf is leuk. Deze afdaling is lang en je kunt daar omhoog met een ouderwetse stoeltjeslift die maar liefst twee tussenstations heeft.

Wagrain maakt onderdeel uit van de SkiAmade. Dit is het grootste skigebied van Europa. Behalve Wagrain, maken onder meer Schladming, Bad Gastein, Maria Alm, Radstadt en Dachstein deel uit van dit skigebied.

Als je wat verder wilt dan enkel skien in Wagrain, dan gaat er een gratis skibus naar Kleinarl. Daar kun je dan een dag (of meer) skien in het skigebied van Kleinarl en Flachauwinkl